The future of the office

2020-11-29

Att utforska framtidens kontor och framtiden för coworking har varit ett hett ämne under hela 2020. Karsten Deppert hos oss ger sina perspektiv.

Forskningsstudie: Hur utvecklas kompetenser genom coworkingspaces?

2020-07-01

Vi har deltagit i en studie från Jönköpings Universitet om hur coworking påverkas kompetenser och framgång för entreprenörer i Sverige. Vi uppmuntrar till mer forskning inom coworking, ett område som är under stark utveckling.

Opinion: Arbete går från platsstyrd till mental handling

2020-06-15

Det är många som just nu pratar om framtiden kontor. Vi har ihop med Superlab samlad på oss forskning och kunskap kring den transformation som kontor och arbetsplatsen genomgår nu. Här är våra tankar om detta.

Rapport: Hur har coworking i Sverige påverkats av COVID19?

2020-05-29

Vilka effekter har utbrottet av Covid19 haft på coworking ? Hur har olika aktörer som driver coworking spaces blivit påverkade? Vi har undersökt hur coworking i Sverige har påverkats i kölvattnet av COVID19.

Mindpark öppnar i Malmö City

2020-01-22

I slutet av sommaren 2020 öppnar vi ytterligare ett Mindpark i Slagthuset, Nyhamnen Malmö. Sedan tidigare finns Mindpark i Helsingborg, Lund och Malmö Hyllie. Mindpark flyttar in på de tre nedersta våningsplanen i högdelen där de tillsammans med Internetstiftelsens koncept, Goto 10, ska driva coworking, reception, konferens, café och event.

Vi hjälper A Sustainable

Tomorrow nå nya höjder

2020-01-10

Vårt fokus på att skapa collaborativa miljöer gäller inte bara co-working spaces, utan även andra platser där människor och idéer möts. En aktör som under flera år samlat idéer och människor på ett bra sätt, och inom ett ämne som är viktigt, är A Sustainable Tomorrow. Vi är stolta över att de har tillfrågat oss att hjälpa dem vidare med upplägg och tankar för hur de kan växa ännu mer. Ett konsultuppdrag med helt klart unika inslag.


Mindpark är nordens bästa coworkingplatser!

2019-12-09

Nordic Startup Awards utser varje år en rad olika tillväxtbolag som är bäst inom sin kategori. Vinnare är Nordiska bolag så som Supercell, Zendesk. Men de utser också några kategorier som är angränsande, så så som bästa investerare, och bästa coworking spaces.


Vi är stolta över att Mindpark tog hem vinsten som årets coworking space inte bara i Sverige, utan i hela Norden! Vi har nu fyra olika utmärkelser och priser som Mindpark har vunnit genom åren!

Spaningar från Almedalen 2019

2019-07-07

Vad pratades det om rörande framtidens kontor och arbetsplatser i Almedalen?


Det är tydligt att många i branschen inte riktigt vet vart den kommer ta vägen. ”Vi vet inte hur vi kommer och sitta och jobba om 5 år” var det en paneldeltagare som utryckte det. Vilket nog är något många i branschen kan känna igen sig i.


Mindpark Lund

2019-01-09

I augusti 2019 öppnar vi ett Mindpark i Lund!


- "Vi har fått jättebra respons i Hyllie, det var också därför vi vågade oss på Lund. Eftersom vi har Helsingborg och Malmö så var Lund en spännande stad rent symboliskt. Då har vi de tre största städerna i Skåne, säger Sanna Kahlström, vd och delägare i moderbolaget Collab Concept som har Mindpark i Helsingborg, Mindpark i Hyllie, E-commerce Park - och också nu Mindpark Lund under sig."

Lokalguiden - intervju

2018-11-06

"I Sverige är coworkingmarknaden ännu relativt ny om man jämför med andra städer i Europa och inte minst USA. Fler och fler fastighetsägare som Collab Concepts är i kontakt med har insett att efterfrågan kring flexibla kontorsmiljöer och avtal bara kommer fortsätta stiga. Flertalet av dessa tar nu fram egna koncept för hur de ska hantera och implementera coworking.


- Det handlar inte om att coworking är en trend, utan om att vi lever i en snabbt föränderlig omvärld där de anpassningsbara små- och medelstora bolagen är de nya attraktiva storspelarna på fastighetsplanen."

Tech Hub - Ukraina

2018-08-30

I slutet på augusti flög vi ner till Kiev för att hjälpa till att dra igång en Tech Hub och ett coworking space i centrala Ukraina.


Beetroot är ett IT-bolag i Ukraina med 300 anställda på 5 orter. Dem driver förutom den egna konsultverksamheten även en non-profit Academy där dem erbjuder olika programmeringsutbildningar. För att komplettera sin två verksamhetsben och fortsätta arbetet med att främja startup scenen och lokala förmågor vill dem nu även öppna en Tech Hub och ett coworking space.

Ett otroligt spännande projekt i ett land med stor potential och en generation unga som vill förändra landets förutsättningar genom digitalisering, entreprenörsskap, driv och framåtanda!Almedalsveckan 2018

2018-07-04

Under Almedalsveckan var vi med på ett panelsamtal på Di:s scen. Under seminariet avslöjade Castellums koncernchefen Henrik Saxborn att fastighetsbolaget kommer starta ett co-working koncept med lansering redan till årsskiftet.

”I dag saknas generellt kunskapen om området inom de traditionella fastighetsbolagen. Men om strukturerna förändras i och runt fastighetsbranschen, då tror jag att fler kommer satsa på detta”, säger Karsten Deppert, Collab.

Framtidsvisionärer

2018-05-30

Vi blev inbjudna att deltaga i ett panelsamtal ang. Hyllies framtid och hur man skapar en levande stadsmiljö i en nyutvecklad stadsdel. Panelsamtalet hölls på den årliga Hyllielunchen som Samsyn Hyllie, aktörerna bakom utvecklingen av stadsdelen arrangerar.

Region Skåne - Godsseminarium

2018-03-16

Region Skåne och föreningen Floe (Föreningen för Logistik och E-handel) bjöd in oss för att moderera ett seminarium rörande Skåne som gods- och logistikregion. Målet var att lyfta fram de utmaningar regionen står inför men även att undersöka hur ett regionalt godsnätverk skulle kunna se ut. Det blev en givande förmiddag med många intressanta infallsvinklar och perspektiv.

Virtuell tur 

2018-01-30

Fastighetsägaren Castellum har skapat 360-bilder över ytorna i fastigheten Eminent där vi kommer öppna ett Mindpark under våren 2019. Det är en tolkning av inplaceringsskisser och inspirationsbilder, så det kommer inte se ut exakt såhär, men det ger en känsla och en uppfattning över ytorna. 


Vi hyr bottenvåningen där vi kommer ha reception, bistro, espressobar, lounge-ytor, konferens- och mötesrum samt vårt co-working space med skrivbord och kontor i olika storlekar. På det översta våningsplanet finns en fantastisk takterass med ett styrelserum och ett mötesrum för större sällskap. 

Kontor på Mindpark i Malmö?

2017-11-30

Vi är nu klara med planlösningen för Mindpark i Hyllie, Malmö. Det innebär att det finns en möjlighet att redan nu reservera ett eller flera kontor i våra lokaler. Vi har kontor i storleken 8 - 90 kvm i varierande utformning. Utöver kontor kommer vi även erbjuda receptionstjänst, mötesrum, bistro, kaffebar, evenemang och ett community med fokus på kunskapsutbyte och lärande mellan kontorsgästerna. Mindpark kommer vara lokaliserat i Castellums fastighet Eminent som blir den första i Sverige att certifieras enligt WELL - en standard som väger in människors välbefinnande i arbetslivet. 

För mer info kontakta, sanna@collabconcepts.se 

Hemligt projekt

2017-10-30

Vi blev nyligen kontaktade av ett större projektutvecklings- och byggföretag som har spännande planer för en fastighet de vill upprätta i en av Sveriges större städer. Hela huset kommer få ett helhetskoncept som ligger helt rätt i tiden. Väldigt hemligt och väldigt spännande! 


Vi hoppas kunna hjälpa dem med att se hur de får bra flöden i fastigheten, hur de olika delarna ska integreras och om deras vision går att förverkliga och i så fall hur. 

Fintech Accelerator

2017-10-25

Collaboration Concepts sitter med i styrelsen för föreningen Øresund Fintech som bl.a. startar igång en Fintech Accelerator i samarbete med THINK Accelerate. 


"Det har bara gått en månad sedan fem näringslivsprofiler med Joachim Samuelsson i spetsen startade föreningen Øresund Fintech med målet att gå i bräschen för den skånska utvecklingen av finansiella tjänster med mjukvaruteknik." 

Trendspaning

2017-10-16

Karsten Deppert hos oss föreläste idag på ett projektutvecklingsföretag inom fastighetsbranschen rörande olika framtidsscenarion och hur dem kan komma att påverkar branschen.  


Det var en spännande dag med flertalet intressanta diskussioner. 

Konsultuppdrag - affärsplan och kalkyler

2017-10-05

Vi hjälper just nu en kund med ett väldigt spännande projekt. 

De vill starta upp ett driftbolag som ska driva flertalet servicefunktioner i en av deras nya fastigheter, bl.a. ett co-working space, mötesanläggning, hotell-lägenheter, restaurang osv. Om några veckor ska planen presenteras för styrelsen och vi hjälper dem med förberedelserna inför den presentationen. Vi tar i samarbete med kunden fram genomarbetade kalkyler, en affärsplan och ett säljande innehåll att presentera för styrelsen. Nu håller vi tummarna för att det går igenom! 

HD-Sydsvenskan 

2017-09-29

HD-Sydsvenskan skriver om vår expansion idag:

"Mindpark kommer att stå för den öppna ytan på entréplan där det ska finnas kafé, bistro, mötesrum och kollaborativa arbetsplatser men även stå för service för alla företag i huset, exempelvis receptionstjänst, konferenser och event för alla hyresgäster i huset."

Fira gammalt och nytt

2017-09-26

En symbolisk dag. 

Idag firar vårt coworking space Mindpark i Helsingborg 10 år och i förmiddags tog vi första spadtaget i det som kommer bli ytterligare ett Mindpark i Hyllie, Malmö. 

Det är värt att fira tycker vi!

Konsultuppdrag - förstudie

2017-09-14

Nu har vi precis presenterat en Förstudie som vi har arbetat på den sista tiden för kunden.  Rapportens syfte var att med vår erfarenhet som bakgrund, lyfta fram de faktorer som behövs tas hänsyn till vid ett eventuellt upprättande av ett kontorshotell med inriktning på e-handel i den aktuella staden. I rapporten lyfte vi fram de krav, funktioner och förutsättningar som finns kopplade till ett co-working space. I förstudien ingick en förenklad nulägesanalys som vi utförde från distans. Detta var en mindre omfattande förstudie då kunden själv hade gjort en del förarbete själv. Alltid lika roligt att kunna hjälpa och samarbeta med kunder kring deras spännande projekt! 

Malmö här kommer vi!

2017-08-04

Vi öppnar nytt co-working space i Malmö. 

I januari 2019 öppnar vi ett nytt co-working space på ca 1500 kvm i den nya stadsdelen Hyllie i Castellums fastighet Eminent. 

Kontakta sanna@collabconcepts.se för mer information och intresseanmälningar.